Příběhy

25 LET CARVINGU

25 LET CARVINGU 
 
Před čtvrt stoletím přišel Elan na trh se svými revolučními lyžemi. Byly o 40 cm kratší než normální lyže, mnohem širší a měly výrazné vykrojení. Ale jejich hlavní charakteristikou byl fakt, že samy zatáčejí. Tyto nové lyže firmy Elan již navždy změnily sport. Lyže SCX otevřely dveře pro naprosto nový způsob lyžování, technice, kterou nyní označujeme jako carving. Jedná se možná o nejrevolučnější objev v celé historii lyžování. Zcela jistě můžeme říct, že všichni, kdo si užívají carvingové oblouky lyžují svým způsobem na lyžích Elan.
Vraťme se na začátek 90. let, kdy jsme ještě lyžovali na dvoumetrových prknech. Vybírali jsme si lyže podle jejich délky a tvrdosti. Slalomové lyže byly nejtvrdší, trochu měkčí byly obřákové lyže, za nimi následovaly všechny ostatní měkčí rekreační lyže. Lyžařská technika odpovídala vybavení, zatáčelo se smykem.
 
Vývojářský tým ve firmě Elan však měl v hlavách jinou myšlenku. Přemýšleli, jak vyrobit lyže, které by zjednodušily zatáčení a možná, za ideálních podmínek, by dokonce dovolovaly lyžařům lyžovat na samých hranách. Chtěli, aby lyžování bylo jako jízda na kolejích. V polovině 80. let běžela již podobná myšlenka hlavou legendárního Švéda Ingemara Stenmarka. Ten byl nejen nejlepším lyžařem všech dob, byl také známý svou precizností a moderní technikou. “Přišel jsem na to, že lyže se více prohnou, když zatížím jejich patky. Tak jsem byl schopen vykrojit oblouk, který mi umožnil lépe, efektivněji a hlavně rychleji zatočit.”
 
Prvním pokusem o lyže s výrazným vykrojením byly lyže VSS, nápad Andreje Robiče a jeho týmu. Lyže měly upravenou šířku, a tak dovolovaly změny ve vykrojení. Na začátku 90. let konečně začala myšlenka lyží, které by opravdu držely linii, jako by jely po kolejích, dostávat reálných rozměrů.
 
Myšlenka, že lyžař může prohnout lyži jen svým působením během samotného lyžování se nakonec ukázala jako chybná. I když se o to někteří lidé stále pokoušejí. Vykrojení je podmínkou pro prohnutí lyže a jen ta, s přiměřeným vykrojením, může udělat carvingový oblouk na svých hranách. To, co jsme cítili na lyžích na sjezdovce, bylo přesně to, co ukazovaly naše výpočty. Musím znovu poděkovat Andreji Robičovi za využití své pověsti pro získání podpory pro náš projekt a jeho účasti na prvních testech. “Bez jeho podpory bychom neměli ani první prototyp”, vzpomíná Jurij Franko, který byl spolu s Pavlem Škoficem a Andrejem Robičem jedním z hlavních designerů prvních vykrojených lyží.
 
Inženýři se obávali, že budou čelit mnoha technickým omezením při vzniku lyží nové generace. Ale problémy se nikdy neobjevily. Možná největší výzvou bylo najít dostatečně široké skluznice. Naštěstí byl Elan rovněž výrobcem skokanských lyží, takže firma měla k dispozici i širší skluznice. Inženýr Franko bez váhání připouští, že tým výkumu a vývoje absolutně netušil, jaký vliv bude mít jejich inovace na celý svět lyžování: “Nikdy nás to během procesu výpočtů a vývoje nenapadlo, ale jakmile jsme na těchto lyžích udělali první oblouky, bylo jasné, že v lyžování už nikdy nebude nic, jak bývalo.”
 
A ještě jedna zajímavá myšlenka se objevila během prvních testů. Vývojáři snadno zjistili, že lyže fungují, ale že prostě neexistuje žádný skutečný způsob, jak by se daly prodávat s jakýmkoli stupněm úspěchu. Ale zde se nakonec ukázalo, že neměli tak úplně pravdu. Lyže SCX změnily způsob lyžování prakticky přes noc. Díky nové konstrukci začalo mnohem více lidí lyžovat a lyžování si více užívat, protože se stalo jednodušším, méně náročnějším a snadnějším na učení. Příkladu firmy Elan následovali brzy i další výrobci. A proto můžeme říct, že každá moderní lyže nese tak trochu ducha značky Elan. 
 
Lyže SCX i další inovace vzniklé z bohaté tradice a historie značky Elan jsou k vidění v muzeu Elan v Begunje na Gorenjskem ve Slovinsku.