Příběhy

Elan Voyager hýbe světem lyžování

Elan Voyager, na světě první skládací all mountain lyže, se již zapsaly do světa lyžování, když získaly tři prestižní ocenění hned za krátkou dobu po svém uvedení: Red Dot “Best of the Best”, Plus X a ISPO Award.

Historie se může opakovat a Elan znovu potvrdil svůj status největšího inovátora v oblasti lyžování a hybné síly určující běh sportu, který vzrušuje uživatele svými sofistikovanými řešeními. Skládací lyže Elan Voyager získaly v letošním roce nejžádanější ocenění v oblasti produktového designu – Red Dot Best of the Best.

Lyže Elan získaly cenu Red Dot poprvé již v roce 2007, od té doby již jedenáctkrát. „V roce 2007 jsme vyhráli naši první cenu Red Dot. Během této doby jsme pro naše výrobky vytvořili charakteristický designový jazyk, který podtrhuje naše inovace, technologickou preciznost a sofistikovaný design. Nevyvíjíme naše výrobky podle jednotného návodu, ale máme strategii značky, která nám pomáhá definovat velmi jasné cíle. Proto mají naše výrobky společný cíl a každý nový produkt, který představíme, přináší něco nového, ještě revolučnějšího,“ říká Global Brand Director Melanja Korošec.

Tentokrát Elan vyhrál nejprestižnější variantu mezi oceněními Red Dot – Red Dot Best of the Best, cenu, která je určena výrobkům přesahujícím svou kategorii díky svému sofistikovanému a propracovanému designu.

Voyager jsou první skládací all mountain lyže. Jejich představení je výsledkem snu mít skládací lyži, která umožní stejný výkon, jako tradiční (neskládací) lyže. Inženýrský tým Elan úspěšně vyvinul efektivní produkt zachovávající všechny vlastnosti klasických neskládacích lyží, který zároveň získává výraznou výhodu mobility. Voyager je vyrobený pro to, aby čelil výzvám, které přináší rychlé tempo moderního světa.

„Vyvinout skládací lyže bylo speciální výzvou. Během procesu vývoje jsme měli za cíl vytvořit lyži, která bude z pohledu uživatele plně srovnatelná s klasickou lyží. Hodně jsme se naučili už při výrobě skládacích touringových lyží Ibex Tactix, ale museli jsme výrazně zapracovat na výzkumu materiálů a technologií, abychom dosáhli konečného výsledku, který splní všechny naše přísné standardy,“ říká Vinko Avguštin, vedoucí vývojářského týmu Elan.

K ocenění Red Dot Award získaly lyže Voyager také ještě cenu Plus X a ISPO award na stejnojmenném sportovním veletrhu v Mnichově. Obě poroty ocenily u Elan Voyager výjimečné technologické mistrovství a inovace. Organizátoři veletrhu ISPO, největšího sportovního veletrhu, udělili lyžím Voyager titul nejlepšího výrobku ve své kategorii. Komise Plux X Award ocenila lyže Voyager v šesti z celkových sedmi podkategoriích, jmenovitě inovace, vynikající kvalita, design, funkce, jednoduchost použití a ergonomie. Voyger byl také oceněn jako nejlepší výrobek roku 2021 a Elan byl vybrán za nejlepší značku roku 2021.