Příběhy

WILD CAT

Wildcat je nová dámská all-mountain lyže vytvořená designovým týmem Elan W Studio. Má jedinečný hravý a zábavný charakter a teď navíc je i v černé.

Kočky jsou zajímavá zvířata. K jejich jedinečným vlastnostem patří směsice hravosti, mazanosti, elegance, energie, odvahy, nebojácnosti, zádumčivosti, mrštnosti… Pozorovat kočku v pohybu je velkým potěšením. Síla, kterou vytvářejí při skoku, se zdá být skoro jako z jiného světa, a mrštnost a elegance, kterou předvádějí při dopadu z výšky, se ničemu nevyrovná. Je fascinující, jak rychle se kočky adaptují na nová místa a jak dobře se chovají za různých okolností. V tomto smyslu je mourek od sousedů stejně šikovný jako mocný lev, král zvířat, nebo ladný tygr.

Když dámy z Elan W Studia vytvořily novou řadu dámských lyží, úspěšně přenesly všechny tyto vlastnosti a schopnosti do světa lyžování. Zvládly vyvinout jedinečnou lyži, která překonává mezeru mezi all-mountain a freeridovými lyžemi. Lyže Wildcat jsou symbolem dosud nedosažené univerzálnosti, přizpůsobivosti a použití za všech podmínek, to vše v jednom. „Naše dámská kolekce nyní pokrývá všechny segmenty. Ženy si mohou vybrat z lyží pokrývajících celou škálu – od klasických all-round a all-mountain lyží, přes freeridové až po touringové lyže. Samozřejmě jsou všechny produkty plně přizpůsobené potřebám, přáním a vkusu žen lyžařek v oblasti konstrukce a designu,“ říká Klarisa Veselič, produktová manažerka W Studia.

Konstrukce

Řada Wildcat je založena na jedinečném, moderním, asymetrickém designu Elan. Základem profilu a konstrukce levé a pravé lyže pro vykrajování perfektních oblouků je technologie Amphibio Truline. Lehká vyztužení podél celé vnitřní hrany lyží dále zdokonalují profil a konstrukci pro perfektní oblouky, zvýšenou stabilitu a sílu během jejich vykrajování. Méně materiálu nad vnějšími hranami umožňuje efektivnější přenos sil a snadnější vjezd do oblouku.

„Základním principem našeho nového přístupu k výrobě all-mountain lyží Wildcat byla optimalizace přenosu energie mezi oblouky,“ pokračuje Klarisa Veselič. „Živé a zábavné lyže se velkou měrou podílejí na tom, že si užijeme překrásný den na sněhu.“

Lyže Wildcat vytvořilo Elan W Studio s moderním přístupem k all-mountain lyžování, které spojuje oceňované technologie s velmi kvalitními materiály. Širší dřevěné jádro obsahuje vyztužení a výplně z karbonových tyčinek snižujících hmotnost, ale zároveň poskytuje mimořádnou sílu a stabilitu pro efektivní přenos energie a perfektní oblouky. Wildcat je k dostání ve čtyřech verzích – 86CX, 82CX, 82C a 76. „CX“ verze obsahuje karbonové vyztužení navíc, označení „C“ znamená karbonové vyztužení v laminovaném dřevěném jádru.

Design

Designování lyží pro ženy obsahuje vždy jakýsi módní prvek. V tomto případě se designer stává umělcem, a lyže se stávají malířským plátnem. „Plně důvěřujeme konstrukci lyží vytvořené naším inženýrským týmem. Jejich mistrovství se ukázalo během minulých let již nespočetněkrát. Ale je faktem, že ženy kupují lyže také vizuálně. Proto je nutný femininní přístup ke vzniku a vizuální stránce. Vždy jsme zvažovaly trendy a barvy, které jsou moderní v konkrétní sezóně. Kromě světa lyžování jsme navíc v kontaktu s módou, automobilovým designem a dalšími oblastmi, které diktují trendy,“ vysvětluje Klarisa Veselič, která je profesí grafická designerka, a tak ji to přirozeně táhne k vizuální části vývoje, ačkoli její pozice produktové manažerky znamená dohled nad celou výrobou. Design řady Wildcat je charakterizován lehce tlumenými barvami vyzařujícími hravost, radost a zábavu. To je esence lyžování. Není to jen o velmi rychlém sjetí sjezdovky, je to o zážitku z hor, který si odnášíme ve společnosti našich přátel.

Černá kočka

„Miluju černou. Obsahuje všechny barvy. Je to nejaristokratičtější ze všech barev. Když máte na sobě černou, můžete zůstat potichu a řeknete vše,“ říká americká sochařka Louise Nevelson. Belgická módní návrhářka Ann Demeulemeester přemýšlí podobně: „Pro mě černá není temná, je půvabná. Není gotická, je klasická. V tom tkví velký rozdíl. Černá je hluboká. Černá je nápadná, černá je elegantní. Černá je neutrální. Je to barva spojující všechny ostatní barvy, která však může fungovat i samostatně. Černá je barva všech barev.“

Mystická povaha černé není pro designery aut, lodí, nábytku, oblečení, doplňků a samozřejmě ani lyží žádným tajemstvím. Černé lyže přinášejí zajímavý vizuální efekt. Celočerné lyže projíždějící po zářivě bílém povrchu sněhu vytvářejí klasický kontrast černé a bílé, dne a noci, měsíce a slunce.

 Kromě vynikajících technických řešení, která změnila směřování alpského lyžování již několikrát, je Elan známý také svými atraktivními designy a tvary. Lyže Elan jsou z těch výrobků, které upoutají už jen svým vzhledem. Jejich krásný design jde ruku v ruce se současnými trendy, je ale zároveň nadčasový a klasický.

 Kolekce Wildcat Black Edition je možná tím nejlepším vyjádřením našeho přístupu k designu. Za jejich elegantní černou barvou a třpytem krystalů se skrývá hi-tech konstrukce s karbonovým vláknem. Jejich nekompromisní výkon je zabalen do nadčasové elegance. Barevné schéma je jednoduché – černá na všech stranách, černá svrchní část, hrany i skluznice. Řada Wildcat Black je založena na technologii Amphibio Truline W, nejvyvinutější asymetrické konstrukci lyží pro ženské lyžařky se signaturou Elan W Studia.

 K tomu navíc jsou tyto lyže vaší vstupenkou do světa nadčasové lyžařské elegance. Když je spárujete s celočerným lyžařským outfitem, stanete se další hvězdou vašeho vlastního špionážního thrilleru na sněhu.