Sportovní zboží

Alpina Outdoor 2017

Obuv Alpina vyrobená v srdci Evropy sbírá ocenění již 70 let

Outdoorová sezóna 2017 je plná skvělých novinek. Všechny modely mají nový design, jsou vyrobené převážně z kůže a z odolných přírodních materiálů, mají atraktivní vzhled a využívají inovativní moderní technologie. Hlavním rysem je velmi kvalitní provedení a špičková funkčnost, díky nimž jsou boty značky Alpina velmi oblíbené po celém světě.

Dámy na prvním místě – vždy a v jakémkoliv terénu

Velká část letošní kolekce outdoorové obuvi je věnována ženám. Zbrusu nová řada, speciálně vyvinutá po potřeby dámských nohou, vás nadchne novým designem, svěžími barevnými kombinacemi, velmi vysokou funkčností a pohodlím. Přesně tvarovaná nártová část dokonale přizpůsobená noze, mírně zeslabená podrážka v oblasti paty a měkké polstrování manžety boty vám zaručí pohodlí při chůzi.

Stěžejním modelem letošní kolekce je AOSTA, která dokonale sedí na noze i v nejnáročnějším horském terénu. Tato bota je lehká, vysoce funkční a pohodlná. Je vyrobena z přírodních materiálů s membránou Sympatex a podrážkou z materiálu Vibram.

Přirozené pohodlí a ochrana

Pro dlouhé pochody v náročných vysokohorských podmínkách, ale i pro chůzi v městském prostředí se hodí vyšší model IRIN, středně vysoký SILVER mid 2.0 nebo nízká bota GLACIA. Pro vysokohorskou turistiku doporučujeme model LINA vyrobený téměř výhradně z přírodních materiálů. Tyto boty jsou velmi prodyšné a výborně odvádějí vlhkost. Oceníte je nejen v horském terénu, ale i při nenáročných procházkách ve městech a jejich okolí. Za vyzkoušení stojí i nová dámská lehká textilní bota LEA určená pro běžné nošení.

Dlouhé kroky – skvělé vlastnosti a nápaditý design

Také pánská řada obuvi nabízí velmi kvalitní a vysoce funkční modely určené pro nejnáročnější horské túry, např. NUPTSE a DIABLO 2.0. Oba modely se vyznačují velkou pevností, stabilitou a poskytují spolehlivou oporu nohy. Jsou vhodné i pro zimní podmínky a snadno se na ně nasazují mačky.

Dalšími turistickými modely jsou HENRY, vyšší boty s vnitřní membránou a gumovou vibramovou podrážkou, nyní v nové svěží barevné kombinaci. Dalším modelem je CROMO mid 2.0, měkká, pohodlná a prostorná bota vhodná jak pro kratší vycházky, tak pro kopcovitý terén, a inovativní model HELIOS se speciální membránou, vibramovou podrážkou a tlumičem nárazů. Tento model je „vrcholem" kolekce 2017, protože má speciální systém odvětrání a udržuje nohy v suchu i ve velmi horkých podmínkách.

Elegantní a jednoduchý

Model TROPEZ je nízký a má jednoduchý systém zavazování, takže je ideální nejen pro vycházky do přírody, ale i pro každodenní běžné nošení. Další novinkou je LINO, model vhodný pro trekovou turistiku v jednodušším terénu. Je lehký, vyrobený z přírodních prodyšných materiálů, poskytuje vysokou torzní stabilitu, optimálně drží nohu a neklouže. Další novinkou v pánské řadě je naše nová lehká bota LEO určená hlavně pro běžné nošení. Je vyrobená z textilie a je k dispozici buď ve fluorescenční zelené, nebo ve světle šedé barvě.

Oslava vítězství

Alpina již 70 let získává za svou obuv různá odborná ocenění a stala se velmi respektovanou značkou nejen ve Slovinsku, ale i po celém světě. Základy firmy Alpina položila v roce 1947 skupina místních obuvníků. V roce 1979 slovinští alpinisté v botách od Alpiny dobyli vrchol Mount Everestu. Běžkyně na lyžích Petra Majdič vyhrála 24 závodů Světového pohárů v botách značky Alpina, které jsou jedničkou na světovém trhu s obuví pro běžecké lyžování. Biatlonistka Gabriela Soukalová získala na olympiádě v Soči v roce 2014 dvě zlaté medaile a ve Světovém poháru vyhrála velký křišťálový glóbus v sezóně 2015/16. Všech těchto úspěchů dosáhla v botách Alpina Elite 2.0.

Rok 2017 je pro Alpinu významným mezníkem: firma slaví 70. výročí své úspěšné existence, kterou vždy provázela výroba vysoce kvalitní, řemeslně provedené a funkční obuvi ze samého srdce Evropy. Oslavte tento úspěch společně s námi v botách značky Alpina!