Zprávy

A3 SPORT patří ke sdružení SPORT 2000

Foto: Sport2000

19. října 2020

Prodejce sportovního zboží A3 SPORT, který provozuje celkem 72 prodejen v České republice, na Slovensku a v Německu (tři obchody v Drážďanech, Geře a Chemnitzu), patří od začátku září ke sdružení SPORT 2000 Rakousko. Skupina bude nově partnerem pro český a slovenský trh. Sdružení si od spojení slibuje posílení pozice na jmenovaných trzích a pochvaluje si umístění prodejen v obchodních centrech a na dobrých adresách. Zároveň bude profitovat z dobře etablovaného internetového obchodu. Dr. Holger Schwarting, který je předsedou představenstva Sportu 2000, také zdůrazňuje, že firma je pro sdružení ideálním doplněním, protože se její sortiment téměř nepřekrývá s nabídkou stávajících prodejen Sport 2000 na českém a slovenském trhu.

A3 Sport provozuje v Česku 52 prodejen, čtyři další s označením A3 Cool, na Slovensku 17 prodejen. Obchody mají průměrnou prodejní plochu 370 m² a podstoupí nový branding zohledňující obě značky. Díky partnerství obou subjektů se podíl na trhu Sportu 2000 v obou zemích ztrojnásobí, v Česku bude mít 12% podíl (dosud 3 %), na Slovensku 18,4% podíl (dosud 7,4 %).

A3 Sport se zaměřuje hlavně na segmenty běh, fitness a sportovní zboží, budoucnost vidí v oblasti Sports Performance, díky které se jeví Sport 2000 jako ideální partner. Obchodníci a zákazníci budou podle předsedy představenstva A3 Sport Miroslava Škopka profitovat z know-how sdružení a možnému přístupu k exkluzivním značkám a výrobkům, obě firmy si zakládají na vysokých nárocích v oblasti kvality zboží a odborného poradenství.