Zprávy

ABS má nového majitele

18. prosince 2017

Novým majitelem výrobce lavinových airbagů ABS se stala holdingová společnost SPIN capital z Mnichova. Zkratka SPIN znamená Sports Investments. Firma působí v segmentu sportovního byznysu, vede ji Stefan Mohr. S ABS má velké plány, budou se týkat rozšiřování sortimentu směrem k letní nabídce v jiných sportovních odvětvích. Noví majitelé zvažují produkty pro cyklistiku, vodní sporty či outdoor. Nedávno firma představila nový airbag P.RIDE, příštím cílem je další snižování hmotnosti airbagů.

Pro Mohra neznamená převzetí firmy ABS žádnou krátkodobou záležitost, podnik má spíše dlouhodobé cíle, Mohr věří ve známost značky ABS. Cílit chce na silně rostoucí skupinu skialpinistů a freeridistů. Vyrábět budou i nadále v Německu, neboť jsou přesvědčení, že značka Made in Germany zůstává pečetí kvality. Pro sezónu 2017/18 firma plánuje zaměřit se na prodeje v německy mluvících zemích, ve Francii, Itálii a Kanadě. Zde jsou kromě specializovaných prodejen důležitými zákazníky například horská služba, horská policie apod. Rozšíření distribuce se čeká od sezóny 2018/19. Co zůstává, je poselství koncovému zákazníkovi, že ABS je nejlepším produktem v situaci, která může být ohrožující pro jeho život.

Peter Aschauer, zakladatel a dosavadní majitel firmy ABS, hledal kupce, který bude pokračovat v úspěšné éře značky. Ve svých 74 letech nyní, po úspěšně proběhlém prodeji firmy, odchází do důchodu.