Zprávy

Acushnet vlastní Korejci

Firma Acushnet patří od léta investorské skupině, kterou vede Fila Korea – majitel práv na prodej značky Fila, a Mirae Asset Private Equity, jedna z největších korejských investičních společností.

Acushnet měl v roce 2010 obrat přes 1,2 miliardy amerických dolarů a je jedním z největších výrobců golfového vybavení. Patří k němu značky Titleist (golfové míčky a hole) a FootJoy (golfová obuv, rukavice a oblečení). Sídlo společnosti zůstalo i po převzetí korejskými firmami ve Fairhaven v Massachusetts. Golfová divize Acushnet byla založena již v roce 1932, první míčky Titleist se dostaly na trh v roce 1935. Původně patřil Acushnet holdingu Fortune Brands, který ho koupil již v roce 1976, firmu FootJoy získal v roce 1985.

Investorská skupina vedená firmami Fila a Mirae prodává nejen značku Fila založenou v roce 1911 v Itálii, ale je také poskytovatelem důchodového připojištění,  v současnosti čtvrtým největší m na světě. K firmě patří také Korea Development Bank.

Managementem firmy byl prodej společnosti Acushnet přivítán, neboť na Asii připadá více než 30% celosvětových výdajů na golfové vybavení a korejští golfisté patří k nejvíce organizovaným z celého světa.