Zprávy

Adidas chystá velkou expanzi na indickém trhu

Firma Adidas plánuje do roku 2020 otevření 240 nových značkových obchodů (včetně značky Reebok), čímž by celkový počet stoupl na 1000. Hlavními centry se mají stát metropole Bangalore a Bombaj.

Adidas žádal u indické vlády o povolení provozovat své prodejny sám a se 100% kontrolou. Dosud fungovala na indickém trhu určitá opatření, ze kterých profitovaly tamější podniky.

Adidas nyní toto povolení obdržel a stal se první zahraniční firmou se sportovním sortimentem, které bylo toto privilegium uděleno. Adidas nechce ukončit spolupráci s dosavadními franšízovými partnery, spíše mu jde o vznik nových větších obchodů (kolem 500 m²), které mají být provozovány ve vlastní režii. Firma rovněž zvažuje otevření tzv. HomeCourt obchodů, které v loňském roce zahájily provoz v USA, Číně, ve Velké Británii a na Středním Východě.

Indie povoluje přímé investice zahraničních obchodníků až od roku 2012, ale stále se musí jednat o zboží, které z velké části pochází z indického trhu. Cílem je ochrana indických obchodníků před zahraniční konkurencí.