Zprávy

Adidas je podle hodnocení udržitelnosti na 5. místě

3. srpna 2019

Výrobce sportovního zboží Adidas je jedním z mála výrobců módy, kteří se dostali na seznam sta udržitelných podniků světa podle hodnocení kanadské firmy Corporate Knights. V loňském roce obsadil Adidas místo třetí, v letošním obsadil páté za BMW, Dassault Systemes, Outotec und Commonwealth Bank of Australia. Nutno dodat, že Corporate Knight hodnotí pouze podniky zalistované na burze s kapitálem alespoň ve výši 2 miliard dolarů, což předem vylučuje středně velké podniky nebo ty, které jsou v soukromých rukách.

Kromě Adidasu se v žebříčku objevily jen tři další výrobci módy - H&M na 20. místě (posun ze 75. místa v loňském roce),  Marks & Spencer na místě 21 (posun ze 16. místa v loňském roce) a Kering na místě 43 jako nováček.

Fimy se hodnotí podle 12 klíčových indikátorů v oblasti produktivity energií, oxidu uhličitého, vody a odpadů, inovací, daňové procentní sazby, rozdílů platů mezi ředitelem a běžnými pracovnky, bezpečnosti na pracovišti, fluktuace zaměstnanců, rozmanitosti pracovníků na vedoucích pozicích a vztah udržitelnost/úhrady.