Zprávy

Adidas má nový program recyklace oblečení

19. října 2019

Výrobce sportovního zboží Adidas začal spolupracovat s londýnským start upem Stuffstr, aby společně vytvořili nový online systém pro odkup použitého oblečení ve Velké Británii. Zákazníci mohou vrátit oblečení značky Adidas, které si pořídili v posledních pěti letech, bez ohledu na stav výrobku a dostanou za to poukázky do prodejen Adidas. Akce je zatím určena zákazníkům přihlášeným do britského věrnostního programu. V příštím roce se očekává, že bude rozšířena i na jiné trhy.

Vrácené výrobky budou v případě potřeby opraveny, přeprodány dále nebo recyklovány do nových produktů. Adidas již podobné programy zavedl dříve v brazilských obchodech (v roce 2012), v Kanadě v roce 2016 a vloni začala služba možnosti vrácení nepotřebného zboží také v devíti prodejnách v Londýně, Paříži, New Yorku a Los Angeles.

Společnost Adidas se tak připojuje i k dalším firmám bojujícím proti nadměrnému odpadu v módní branži. Podle neziskové organizace WRAP skončí každý rok jen na britských skládkách oblečení v hodnotě 140 milionů liber.