Zprávy

Aktivity sportovních firem na pomoc Ukrajině

3. dubna 2022

Zastavit obchodování a své aktivity v Rusku se rozhodly například následující sportovní firmy a prodejci: Nike, Haglöfs, Mammut, JD Sports, Helly Hansen, Canada Goose, Under Armour, Amer Sports, Crocs, Amazon, Decathlon, Keen nebo skupina ABG se značkou Reebok.

Puma přestala provozovat veškeré své prodejny, ale tamním zaměstnancům vyplácí plný plat. Firma skončila se sponzorováním Ruské basketbalové federace a zastavila dodávky zboží. Skrze svou charitní organizaci Puma podporuje uprchlíky, zaměstnance firmy a iniciativy na Ukrajině. 

Adidas ukončil provoz svých prodejen i e-shopu, ale i nadále platí své zaměstnance. Firma věnovala 1 milion eur na uprchlíky a pomoc dětem. Oblečení darovala sdružení Global Aid Network, které je bude distribuovat lidem na Ukrajině. Firma také ukončila partnerství s ruskou fotbalovou federací. 

Skechers dočasně zastavil dodávky zboží do Ruska a daruje 250 tisíc dolarů na humanitární účely organizacím na Ukrajině a v Polsku. Zároveň firma zdvojnásobí příspěvky svých zaměstnanců až do dalších 250 tisíc dolarů na podporu ukrajinského lidu. Skechers také přímo podpořil dětský domov v Oděsse, ke kterému ho váže jejich dlouhodobá spolupráce. 

Společnost Samsonite, která je mimo jiné vlastníkem značek Gregory Mountain Products nebo High Sierra zastavila veškeré obchodování v Rusku včetně prodeje přes internet. Daruje přes 10 000 kusů kufrů a tašek na podporu ukrajinských uprchlíků a přispěje 1 milionem dolarů na humanitární účely.