Zprávy

Alcis Sports vyrábí trička z PET lahví

11. května 2019

Indická společnost Alcis Sports vyrábí nejen kvalitní a odolné oblečení, ale zároveň zpracovává při jeho výrobě plastové lahve. Jejich recyklací vznikají výrobky kategorie běh, trénink, jóga, raketové sporty a fitnes.

Firma plánuje, že polovina jejich sortimentu vznikne recyklací polyesteru. Výroba každého trička užitím tzv. R-Pet (Recycled Polyethylene Terephthalate) ušetří průměrně 27 litrů vody, 50% energie a sníží emise oxidu uhličitého o 54%. Nyní firma prodává dva typy triček Wonder Tee a Wonder Polo. Jsou měkčí a lehčí, jejich hmotnost je pouze 85-90 gramů. Na každé je potřeba zpracovat asi osm plastových lahví. Ty jsou sterilizovány, vysušeny a rozmělněny na malé kousky. Zahříváním a pomocí spřádacího stroje vznikne vlákno, které se posléze načechrá.

Společnost nyní prodává 40 tisíc výrobků měsíčně a to přes různé prodejní kanály. Zboží této značky se dá koupit v 700 prodejnách po celé Indii, na internetu i v 11 brand store prodejnách v devíti velkých indických městech. Do budoucna firma plánuje také výrobu dětského zboží, obuvi, tašek a dalších doplňků.