Zprávy

Allianz bude sponzorem olympiád až do roku 2028

28. září 2018

Mnichovská pojišťovací společnost Allianz se stane na období 2021 až 2028 jedním z hlavních sponzorů olympijských her. Jedná se o jedinou německou firmu, která tento významný post obsadí. Podle neoficiálních informací bude sponzoring spojen s částkou 400 milionů dolarů. Vedení pojišťovny si od sponzorství slibuje možnost oslovení většího množství lidí díky využití digitálních a sociálních kanálů Mezinárodního olympijského výboru IOC.

Allianz je již od roku 2006 sponzorem paralympijských her. V rámci sponzorství olympijských her bude Allianz také poskytovat úrazové pojištění sportovcům nebo pojišťovat automibily. Vedení také doufá, že se podaří navázat další spolupráci s IOC.

Během období, na které je uzavřena sponzoringová smlouva, se budou konat dvoje letní i zimní olympijské hry. Od roku 2019 bude společnost Allianz přítomna nově na čínském, francouzském a španělském trhu.

Dalšími hlavními sponzory olympijských her jsou Coca-Cola, Intel,  Panasonic a Visa, která svůj sponzoring nedávno prodloužila až do roku 2032.