Zprávy

Always Good Times: Maximální zábava na horách

1. února 2019

Slovinský výrobce lyží Elan představí na letošním veletrhu sportovního zboží ISPO (3.-6. února) mimo jiné třetí generaci technologie Amphibio a novou kolekci lyží Wingman. To vše pod hlavičkou nové kampaně společnosti s mottem „Always Good Times“, které představuje hlavní hodnoty značky. Každý může být jedinečným lyžařem a nejlepší zážitky jsou ty společné, ty, které sdílíte s vaší rodinou či přáteli.

„Úspěch značky a kvalita jejích výrobků se váže na více než 70letou tradici ruční výroby lyží v Begunje na severu Slovinska, přímo na úpatí Alp. Spojen je s vášní, smyslem pro detail, uměním ruční práce i pokrokovými a nadčasovými inovacemi“, dodává David Holík, jednatel firmy INA SPORT, která je oficiálním distributorem značky Elan pro Českou republiku, Slovensko a Polsko.

Paleta výrobků značky Elan v divizi zimních sportů sahá od sjezdových lyží, helem, snowboardů až například po speciální skládací lyže. Elan produkuje výrobky také v dalších třech divizích – větrné elektrárny, jachty a vybavení sportovních hal. Značka je symbolem inovací, výjimečného poměru cena/výkon a zakládá si rovněž na zajímavém designu svých výrobků. Celá firma žije podle sloganu ‚Always Good Times’a předává toto poselství i svým distributorům, obchodníkům nebo partnerům. Cílem je nadchnout pro lyžování více lidí, zapojit celé rodiny tak, aby sdílely společné zážitky. „Pozitivní ohlasy a vývoj celé značky potvrzují, že se firma vydala dobrou cestou“, říká David Holík.

K úspěšnému vývoji značky přispívají i nové technologie, se kterými přichází Elan na trh. Letošní novinkou je technologie Amphibio Truline s využitím profilu Amphibio pro pravou a levou lyži. Vynikající kvalitu lyží dokládají i ohlasy z testování a zástupců médií. Nejlépe je hodnoceno jednoduché, ale precizní vedení oblouku, výborné držení hran a jistota jízdy i v proměnlivých podmínkách a terénech. Oceňovaná je rovněž nižší hmotnost lyží dosažená použitím menšího množství materiálu, rychlost lyží nebo jejich obratnost. Karbonové části podél hran zvyšují rozprostření tlaku a dynamiku.

Novou technologií Amphibio Truline jsou vybaveny lyže kolekce 2019/20 kategorie Allmountain, jíž vévodí model Amphibio 18 Ti2 s rovněž novým systémem vázání Fusion X. Kromě toho firma Elan nabízí pro příští sezónu speciální model vyrobený ve spolupráci s Porsche Design - Porsche Design Elan Amphibio - lyže s karbonem, exkluzivním designem a podávající vynikající výkon.

Dalším vrcholem pro příští sezónu je u slovinské firmy nová kolekce lyží Wingman, která v sobě snoubí to nejlepší ze dvou zavedených řad lyží – Amphibio a Ripstick. Jedná se o lyže s výjimečně lehkým, ale precizním vedením oblouku díky technologii Amphibio Truline, které využívají silných stránek lyží kategorie Ripstick. Tak umožní Elan lyžařům užití lyží v širokém spektru terénů - od upravených svahů až po lyžování mimo sjezdovky. Kolekce lyží Wingman se skládá ze šesti modelů různých šířek, modely CTi jsou navíc vybaveny kromě titanalu i karbonem. „Jednoduše ideální doprovod pro skvěle strávený den na sjezdovkách i mimo ně. Prostě Always Good Times“, dodává David Holík.