Zprávy

Amer Sports zaznamenal v roce 2018 v České republice a na Slovensku pokles prodejů o 6%

24. září 2019

Amer Sports CR je výhradním distributorem zboží značek Atomic, Dynamic, Volant, Wilson, Salomon a Suunto na českém a slovenském trhu. Obrat společnosti za rok 2018 dosáhl 859 milionů korun, přičemž tržby na českém trhu činily 725 milionů korun, na Slovensku 134 milionů korun. Zisk dosáhl 16 milionů korun.

Celkový 6% pokles tržeb oproti roku 2017 byl způsoben ve velkoobchodním úseku ztrátou významného zákazníka, v maloobchodě došlo k uzavření dvou značkových prodejen v Praze a Plzni, což vedlo ke snížení tržeb o téměř 11 milionů korun.

Společnost otevřela v polovině roku 2018 nový Salomon Outlet v areálu The Style Outlets Prague v Tuchoměřicích.Celkem provozovala pět maloobchodních prodejen v Praze, Brně, Ostravě a v Tuchoměřicích, ve firmě pracovalo celkem 45 osob.

V únoru 2019 došlo k výměně na pozici ředitele a jednatele společnosti – pana Pavla Kožucha vystřídal v této funkci pan Maciej Kruczek, ředitel polské sesterské společnosti Amer Sports Poland.

Majitelem společnosti a jediným společníkem je německá Amer Sports Europe GmbH a mateřskou společností celé skupiny je finská Amer Sports Corporation se sídlem v Helsinkách. V červnu 2018 rozšířila skupina Amer Sports své portfolio akvizicí značky sportovní módy Peak Performance od skupiny IC Group.