Zprávy

Anta Sports se zaměří na fotbal

Velký čínský prodejce Anta Sports se chce začít věnovat také fotbalovému segmentu a předložil nový koncept, který zahrnuje plán podpory mládeže, organizace fotbalových zápasů a turnajů, vzdělávání mladých hráčů a trenérů a sponzoring fotbalových profesionálů. Na programu je rovněž stavba nových hřišť.

Anta chce založit vlastní regionální ligu Jiangsu Youth Soccer pro 1000 základních a dalších navazujících škol. Hrát se bude na pěti různých úrovních, celkem se v lize objeví 20 tisíc hráčů, kteří si zahrají ve 200 tisících zápasech.

Firma se stala také sponzorem Evergrande Football School pro fotbalové dorostence. Školu podporuje Real Madrid, Anta dodává fotbalové vybavení.

Anta propaguje svou novou koncepci reklamním sloganem „Play Is All“, neboli Hra je všechno. Firma nechala změřit nohy 16 tisícům mladých Číňanů, aby zjistila, jaký je nejlepší tvar boty pro nově vznikající kolekci fotbalové obuvi.

Anta se rovněž spojila s firmou Shuhua, která se specializuje na výstavbu sportovních zařízení a výrobu fitness zařízení. Oba subjekty se budou podílet na výstavbě klecových hřišť ve školách, které dosud neměly prostor nebo prostředky na vznik fotbalového hřiště.