Zprávy

Anta Sports utržila v 1. pololetí 2019 o 40 % více

17. září 2019

Čínský koncern Anta Sports docílil v prvním pololetí roku rekordní tržby ve výši 2,07 miliard dolarů, což znamená 40 % růst oproti stejnému období loňského roku. Podle CEO koncernu Dinga Shizhonda odpovídají výborné výsledky velkému snažení jednotlivých značek a také míře investic do produktových investic. K dobrým výsledků přispěly také produkty s designy a logy čínského olympijského a národního týmu nebo licencované výrobky pro olympijské hry 2022, na které se skupina Anta připravuje v roli partnera čínského olympijského výboru a oficiálního národního sponzora her.

Anta Sports sídlí v Xiamenu ve východočínské provincii Fujian. Společnost je zalistovaná na burze v Hong Kongu. Díky pololetním výsledkům byli akcionáři odměnění růstem zisku ve výši 27,7 %, což se rovná 347 milionům dolarů. Tak dosáhla Anta, jako největší čínská firma se sportovním zbožím, již pošesté v řadě růstu o více než 20 %.

V prvním pololetí se dařilo i značkám z portfolia, které Anta Sports distribuuje v Číně. Fila, kterou Anta prodává od roku 2009, zvýšila své tržby o 10 %. Anta distribuuje v Číně i zboží japonského výrobce oblečení Descente, oudoorové produkty Kolon Sport, značku tenisek Sprandi a dětské oblečení Kingkow.

Na konci června provozovala Anta 10 200 značkových prodejen včetně obchodů Anta Kids, 1 800 prodejen Fila včetně fila Kids a Fila fusion, 110 prodejen Descent a 170 obchodů Kolon Sport.

Začátkem června získal v Anta Sports podíl 0,6 % v hodnotě 100 milionů dolarů zakladatel Lululemonu Chip Wilson. Ten spolupracoval začátkem roku na převzetí skupiny Amer Sports spolu s čínským koncernem Tencent a čínskou společností Fountain Vest Partners. Hodnota akvizice byla 5,2 miliardy dolarů. Tento krok byl důležitý vzhledem k pozici Anta Sports na čínském zimním trhu a organizování zimních olympijských her. Do portfolia Amer patří značky Atomic, Salomon,  Arc'teryx, Peak Performance, Mavic, Enve, Suunto, Wilson a Precor.