Zprávy

Ares Management investuje do fotbalového klubu Chelsea

8. listopadu 2023

Fotbalový klub Chelsea získá investici od firmy Ares Management ve výši 500 milionů dolarů. Společnost Ares již dvakrát investovala do fotbalového klubu Inter Miami v rámci Major League Soccer (MLS), přičemž poslední investice ve výši 75 milionů USD byla provedena nedávno. Firma také získala 33,96 % podíl v holdingové společnosti Atletico Madrid výměnou za navýšení kapitálu o 181,8 milionu eur (193,4 milionu USD). Stála také za převzetím Olympique Lyonnais v Ligue 1 společností Eagle Football. V loňském roce společnost Ares oznámila, že získala 3,7 miliardy USD účelově vázaného kapitálu, který bude použit výhradně na investice do sportovních lig, týmů a franšíz.

Investice do Chelsea přichází v době, kdy klub Premier League hledá způsoby, jak financovat rekonstrukci stadionu Stamford Bridge a nákup podílů v dalších fotbalových týmech. Vlastník Chelsea, společnost BlueCo, se v červnu dohodl na koupi podílu v klubu Ligue 1 Štrasburk a byl spojován s transakcí s portugalským Sportingem Lisabon, protože klub usiluje o model s více kluby.  

Jednou z největších priorit Chelsea je v současné době vylepšení stadionu Stamford Bridge, přičemž klub zvažuje, zda by modernizace současného areálu nebyla lepší než stavba nového stadionu. Dřívější zpráva odhadovala, že by klub musel zaplatit 1,5 miliardy britských liber, aby mohl Stamford Bridge zbourat a na stejném místě postavit nový.