Zprávy

Asics chce podporovat startupy

29. května 2018

Nově založená divize New-Business- and Innovation od firmy Asics má na starosti podpůrný program pro startupy ze sportovního sektoru a oblasti osobní pohody. Projekt Tenkan-Ten má podpořit růst a inovace v oblasti EMEA (Evropa, Střední Východ, Afrika) a zaměřuje se na služby, produkty, technologie a obchodní modely. Do tohoto projektu se mohou firmy přihlásit do 30. června 2018. Měly by také sdílet filozofii značky Asics - Anima Sana In Corpore Sano (Ve zdravém těle zdravý duch). Asics chce tímto způsobem najít další možnosti, jak motivovat lidi k většímu pohybu.

Pokud se startup projektu zúčastní, dostane 30 000 eur jako finanční pomoc, a také podporu manažerů úrovně C, kteří ho budou provázet a předávat své zkušenosti. Mezi nimi budou například CEO Asics Europe, Haglöfs nebo Asics Digital. Asics novým firmám zároveň umožní využívat jejich kontakty s médii a poskytne přístup k jejich maloobchodní síti.

Hlavní myšlenkou tohoto projektu je spojit rychlost, kreativitu a ambice startupů se znalostmi, zdroji a vazbami firmy Asisc, díky čemuž může vzniknout podnik s výhodami pro obě strany, říká jeden z manažerů divize New-Business- and Innovations, který je za projekt zodpovědný.