Zprávy

Asics používá více recyklovaných materiálů

10. dubna 2021

Společnost Asics představila v létě novou kolekci běžecké a sportovní obuvi, jejíž svrchní materiál byl vyroben z recyklovaného polyesteru. Boty Edo Era Tribute Pack navazují svým názvem na ekologický životní stil města Edo, dnešního Tokia v 17.-19. století. V této době bylo zcela běžné používat výrobky opakovaně a recyklace se stala pevnou součástí života v Japonsku. Lidé považovali všechny věci za cenné zdroje pro další použití. Inspirace městem Edo se odráží také v grafice nové obuvi, kde se používají dvě různá písma z této doby – Yoese Moji a Kakuji.

Nové výrobky Asics podtrhují snahu firmy o udržitelnost v několika oblastech. Svrchní materiál kolekce nabízející šest běžeckých bot a čtyři sportovní modely, se vyrábí z polyesterových vláken. Ty se získávají z PET lahví. Tato kolekce je prvním krokem firmy k dosažení cíle, do roku 2030 vyrábět svrchní materiály obuvi pouze z recyklovaných polyesterových vláken.

Navíc je tato kolekce zabalena do krabic ze 100 % recyklovaného kartonu, její zabalení ušetřilo 10 % materiálu. Kartony se změní během letošního roku u všech výrobků značky, Asics tak sníží emise CO2 o 1200 tun. Firma navíc přešla k tisku barvami na vodní ne na olejové bázi a snížila jejich spotřebu o polovinu.