Zprávy

Austrálie bude mít novou lyžařskou halu

9. ledna 2023

Zimní sportovní svět je název nového krytého centra pro zimní sporty v Penrithu, asi 60 km západně od Sydney. Autorem budovy je architektonická kancelář Collins & Turner, která vyhrála konkurz na stavbu, jejíž fasáda byla inspirovaná „třpytivou, pomíjivou, kinetickou energií sněhových mraků nad kopcem“. Kancelář je také autorem jiných sportovních a volnočasových projektů v Sydney a okolí. 

Winter Sports World s přírodním sněhem bude zahrnovat 300 m sjezdovku pro zkušené lyžaře a snowboardisty, výukovou sjezdovku, hrací plochu a ledovou stěnu, konat by se zde měly také závody. Součástí centra je 4* hotel se 170 pokoji a konferenčními sály, restaurace a kavárny s výhledem do haly. 

Celý komplex by měl být otevřen v roce 2025 a očekává se, že přinese do místní ekonomiky více než 220 milionů dolarů ročně. V rámci projektu se vytvoří více než 1350 pracovních míst v turistickém průmyslu. Očekávaná návštěvnost činí milion lidí ročně a to také v souvislosti s 15 km vzdáleným novým letištěm Western Sydney International, které má zahájit svůj provoz v roce 2026.