Zprávy

Basketbalový klub z Nymburka bude mít možná nového majitele

22. března 2018

Novým majitelem basketbalového Nymburka by se po Miroslavu Janstovi mohla stát marketingová společnost Sport Invest, která zastupuje více než 300 sportovců, mezi kterými jsou i Petr Čech, Martina Sáblíková či Ester Ledecká.

V roce 2013 do vlastnických struktur klubu vstoupila akciová společnost Sportovní holding Praha miliardáře Petra Speychala a klub usiloval i o postup do prestižní Euroligy. Projekt však brzy zkrachoval a o chod se nadále staral zejména právník a předseda České unie sportu a České basketbalové federace (ČBF) Jansta, který je 22 let prezidentem klubu. Loni v květnu však Jansta oznámil, že v roli prezidenta a také vlastníka končí a hledá nástupce, kterému by klub předal. Klub má rozpočet kolem 2 milionů korun.

Nyní se zdá, že jednání spějí ke konci a novým vlastníkem by se mohla stát společnost Sport Invest, která se dosud zaměřovala na zastupování sportovců, především fotbalistů a hokejistů, na marketing a sportovní cestovní kancelář. V basketbalu se dosud angažovala zejména organizací dětského turnaje Jr. NBA League ve spolupráci s ČBF. Informace o převzetí klubu ani jedna ze stran nepotvrdila ani nevyvrátila.

Zdroj: idnes.cz