Zprávy

Batohy Aviant obsahují čip NFC

28. září 2019

Nová řada batohů Aviant od firmy Deuter je vybavena technologií NFC, která nabízí obchodníkům i koncovým zákazníkům zcela nové možnosti. Batohy obsahují čipy NFC (Near Field Communication). Díky této technologii se bezdrátově přenášejí data z čipu na čtečku, kterou je například chytrý telefon. Tak se mohou zákazníci dostat k informacím o výrobku. K dispozici jim jsou obrázky, popisky, videa, hodnocení či FAQ odpovědi. Zákazník se nedostane na stránky deuter.com, ale na speciální stránku bez integrovaného online obchodu.

Zákazník také může produkt pomocí čipu a účtenky nechat na sebe registorovat. Data shromažďuje datová banka firmy Verifir, která zastupuje Deuter. Díky registraci obdrží zákazník například prodlouženou záruku, dárek při nákupu výrobku apod. Při uvedení kolekce Aviant se jedná například o příslušenství k cestovním výrobkům. Zároveň je zákazník ujištěn o tom, že se jedná o originální výrobek firmy Deuter. Na čipu se neukládají žádná data, všechna data jsou ukládána v externí datové bance a nejsou k dispozici třetí straně.

Další výhodou je informování majitele výrobku v případě, že se mu tento výrobek ztratí, například na letišti. Nálezce může zanechat adresu k vyzvednutí, která je automaticky poslána na e-mail původního majitele.

Systém Near Field Communication se již používá u platebních systémů nebo služeb. Jedná se o doplňkovou službu k bluetooth. Deuter používá tento systém v samolepících čipech, které jsou schopny nejen data vysílat, ale i přijímat. Aktuálně je systém NFC kompatibilní s Androidy OS 4.0 nebo vyššími. U Applu je kompatibilita zaručena od Iphone 7. Starší přístroje potřebují aplikaci navíc.