Zprávy

Bench je v insolvenci a hledá investora

16. května 2018

Značka Bench, která nedávno vyhlásila insolvenci, hledá investora. Bench Limited sídlí v Manchesteru, zaměstnává 180 lidí a provozuje po celé zemi 20 prodejen. K firmě patří další dvě dceřinné splečnosti - Bench International GmbH (BIG) a Bench International Retail GmbH (BIRG), obě se sídlem v Mnichově. BIRG provozuje 12 prodejen Bench v Německu, dvě v Rakousku a dvě v Nizozemí, BIG má na starosti marketing a finance. Obě německé firmy zaměstnávají dohromady 200 lidí.

V současné době se firmy snaží zachovat běžný obchodní provoz a zároveň hledají řešení do budoucna, aby mohly zachovat pracovní místa pro co nejvíce zaměstnanců. Firma při hledání investorů spoléhá na svou více než 30letou historii, označení jako kultovní značka a svou internacionalitu v street a urbanwear segmentu. Nejbližším krokem je sladění insolvenčních řízení, která jsou vedena v Británii i v Německu, což by mohlo zjednodušit příchod nového investora.

K finančním problémů vedlo firmu několik faktorů – změny v kurzu libry, vyšší konkurence a snížení prodejů na celém trhu se sportovní módou, a také logistické problémy v roce 2016.