Zprávy

Bergfreunde dosáhl v roce 2021 rekordních tržeb

13. dubna 2022

Že i ve druhém pandemickém roce rostl zájem o pobyt v přírodě a outdoorové aktivity, dokládají hospodářské výsledky prodejce Bergfreunde. Jeho tržby dosáhly v roce 2021 rekordních 203 milionů eur. Tento online prodejce vybavení do hor, horolezení a outdoorové aktivity, který patří americké skupině Backcountry, zvýšil předchozí tržby o 31 %. S rostoucím zájmem firma navyšovala také počet zaměstnanců ve vývojovém týmu, kterých má aktuálně 34. Celkem firma zaměstnává 550 lidí. 

E-shop Bergfreunde získal v loňském roce mnoho ocenění, mezi kterými jsou například Shop-Usability-Award 2021, kde byl vyznamenán jako nejlepší online obchod v kategorii sport&outdoor. Další cenou byl Digital Leader Award, kterou firma získala za neustálou automatizaci logistiky a další rozvoj transformačních procesů v IT. Prodejce se honosí také titulem Obchodník roku, který udělují zástupci průmyslu v rámci ceny SAZsport-Award. 

Pro letošní rok vedení firmy zůstává vzhledem k výsledkům optimistické, počítá s rozšířením sortimentu a zlepšováním nákupního zážitku. Firma se zaměří na rozvoj své vlastní značky, technologie, digitální marketing a projektový management.