Zprávy

Bogner otevírá prodejny ve světových metropolích a lyžařských střediscích

10. ledna 2024

Společnost Willy Bogner GmbH pokračuje ve své strategii a zaměřuje se na otevření nových prodejen v nejlepších lokalitách ve světových metropolích a špičkových lyžařských střediscích. V USA byly otevřeny dva nové obchody na Sunset Boulevard v Los Angeles a na Madison Avenue v New Yorku. V Evropě zahájil provoz obchod v londýnské čtvrti Mayfair. Další pop-up obchody budou následovat ve francouzských Alpách: v lyžařském středisku Val d'Isère a v Annecy, Megève a Courchevelu. 

"Otevření těchto prvotřídních prodejen podtrhuje náš závazek vůči globálnímu trhu. Jsme přesvědčeni, že cílený výběr lokalit v metropolích a exkluzivních lyžařských střediscích posune naše značky na novou úroveň a pomůže nadchnout zákazníky po celém světě pro značku Bogner," vysvětluje Gerrit Schneider, který je od listopadu 2022 jediným generálním ředitelem společnosti, předtím byl spoluředitelem zodpovědným za finance, právní záležitosti, provoz a lidské zdroje.

Společnost Bogner dosáhla ve finančním roce 2022/23 solidních výsledků, a to navzdory současnému obtížnému globálnímu ekonomickému prostředí. Celkové tržby ve výši 175,6 milionů EUR byly o 5,6 % vyšší než v předchozím roce (166,3 milionů EUR). Provozní výsledek hospodaření (EBIT) se zvýšil na 9,5 milionů EUR oproti 4,4 milionů EUR v předchozím roce. Firma je v současné době zastoupena v 50 zemích světa s celkem 64 maloobchodními prodejnami a 13 outlety. Bogner v současné době zaměstnává 670 lidí.