Zprávy

Bunda „Breaking Walls“

7. prosince 2019

U příležitosti 30. výročí pádu berlínské zdi vznikla díky spolupráci agentury Jung von Matt a společnosti Adidas Originals bunda „Breaking Walls“. Jedná se o exkluzivní a limitovanou edici oboustranné bundy. Přední stranu bundy zdobí názvy berlínských ulic, které byly zdí rozděleny a nyní jsou symbolicky spojeny zipem. Na zadní straně je vyobrazen nápis Braking Walls. Vnitřní část bundy obsahuje informace k původní zdi, jak byla dlouhá, kolik se u ní nacházelo strážních věží a kolika lidem se podařilo přes ni uprchnout.

Začátek prodeje bundy doprovází na sociálních médiích tři krátké filmy s německými osobnostmi – hudebníky, první profirozhodčí v mužském fotbale, moderátorkou, zakladatelem a kreativním ředitelem značky Souvenir Official a zakladatelem společnosti Viva noc Agua. Tyto osobnosti vypravují o své minulosti a odvaze, stát si za svým přesvědčením.

Björn Jäger, viceprezident značky Adidas, mluví o Berlínu, jako „o autentickém centru kreativity, diverzity a inspirace s velmi pohnutou historií. Bundou firma Adidas nejen že oslavuje 30. výročí pádu zdi, ale rovněž ukazuje, že změna, svoboda a jednota mají společenský význam i v dnešní době. Wallbreaker, tedy lidé, kteří svým myšlením a skutky inspirují ostatní k překonávání překážek, jsou i v dnešní době hybateli aktuálního dění,“ pokračuje Jäger.

Bunda je v prodeji od 9. listopadu v prodejnách Adidas Originals v Berlíně a na internových obchodech Solebox, Overkill a Zalando.