Zprávy

Calm podporuje mentální zdraví při fotbalovém MS

13. listopadu 2022

Fifa jmenovala Calm oficiálním produktem meditace a všímavosti pro mistrovství světa ve fotbale v Kataru. Nabídne každému hráči, členovi doprovodu i dobrovolníkům předplatné k osobní aplikaci zdarma. Spolupráce s Calm bude pokrývat také mistrovství světa 2023 v ženském fotbalu v Austrálii a na Novém Zélandu a 2023 FIFAe esportový turnaj Nations Cup. Fanoušci navíc mohou získat 50% slevu z předplatného. 

Calm tvrdí, že jeho spánek, meditace, relaxace a obecné wellness nástroje mohou výrazně zlepšit duševní zdraví. Jeho studie naznačují, že 84 % účastníků je v lepším duševním stavu, 81 % má méně stresu a 73 % má lepší kvalitu spánku.

Řídící orgán světového fotbalu říká, že partnerství je součástí závazku zvyšovat povědomí o problémech duševního zdraví a podporovat své zaměstnance a účastníky na velkých mezinárodních fotbalových turnajích. „Duševní a fyzické zdraví jsou rovnocennými partnery v pohodě člověka a péče o oba musí být považováno za nedílnou součást péče o fotbalovou rodinu,“ řekl Andrew Massey, lékařský ředitel FIFA.

Mimo praktickou část budou Calm a FIFA spolupracovat také na vytváření obsahu, webinářů či online setkání určené pro profesionální hráče a členy asociací.