Zprávy

Cébé má nového majitele

27. října 2022

Skupina Bollé prodala značku Cébé, výrobce sportovních brýlí a helem. Novým majitelem značky se po 13 letech u Bollé stanou firmy D.MO a Racer.  Prodej je součástí strategie, která se zaměřuje na značky Bollé, Serengeti a Spy+ a jejich další globální růst.  

Noví vlastníci pocházejí také z Francie. D.MO je firma specializující se na projektový management a industrializaci produktů pro outdoorovou oblast. K vedení firmy patří bývalí zaměstnanci Cébé. Racer se zaměřuje na výrobu rukavic a ochranného vybavení a s D.MO se spojili kvůli koupi značky Cébé. 

 Cébé bylo založeno v roce 1892 a zabývá se výrobou sportovních slunečních a lyžařských brýlí a helem. Součástí firmy je také divize Safety poskytující vybavení pro vojáky, průmyslové nebo medicínské pracovníky. 

Bollé patří do skupiny A&M Capital Europe, která se specializuje na podporu rostoucích evropských podniků. V roce 2018 A&M získal Bollé od skupiny Vista Outdoor spolu se značkami Bollé, Bollé Safety, Serengeti a Cébé a vytvořili nový holding s názvem Bollé Brands.