Zprávy

Čech se po přestupu z Chelsea do Arsenalu stane 6. nejdražším brankářem v dějinách fotbalu

Novým působištěm Petra Čecha se stane londýnský Arsenal, který klubu Chelsea za brankáře zaplatí jedenáct milionů liber (v přepočtu 420 milionů korun). To z Čecha dělá šestého nejdražšího gólmana v historii fotbalových přestupů.

Čech přišel do Chelsea v roce 2004 za sedm milionů liber z francouzského Rennes a okamžitě se stal brankářskou jedničkou. Český gólman v dresu Chelsea vyhrál Ligu mistrů, Evropskou ligu, čtyřikrát anglickou ligu, čtyřikrát Anglický pohár, třikrát Ligový pohár a dvakrát anglický Superpohár, dohromady tedy patnáct velkých trofejí. V minulé sezoně však Čech o výsadní postavení v klubu přišel, protože trenér José Mourinho dal přednost mladšímu Thibaultu Courtoisovi.

„Když jsem loni v létě přišel o pozici jedničky, tak jsem ještě necítil, že je správná chvíle na odchod. Ale v průběhu sezony jsem si ujasnil, že moje situace se nelepší. Moje kariéra není ve fázi, kdy bych chtěl sedět na lavičce, a tak jsem se rozhodl pro nové výzvy,“ vysvětlil Čech.

Pro změnu se rozhodl, ačkoliv v Chelsea měl ještě rok platnou smlouvu. Zájem o Čecha měly také Paris St. Germain, Manchester United, AS Řím a mluvilo se dokonce o Realu Madrid. Čech se však rozhodl pro Arsenal, i když jde o městského rivala Chelsea. Zůstane v Londýně, kde si s rodinou zvykl, a navíc bude i nadále působit v klubu s velkými ambicemi

Zdroj: idnes.cz