Zprávy

Cena ESPY 2019

Dvojnásobná olympijská šampionka ve sjezdovém lyžování Mikaela Shiffrinová a držitelka zlaté medaile, snowboardistka Chloe Kimová, které dominovaly svým disciplínám v poslední sezóně, patří k největším hvězdám nominovaným na cenu ESPY 2019.

Shiffrinová zažila nejlepší sezónu ve své lyžařské historii, vyhrála 17 závodů Světového poháru, získala čtyři glóby v celkovém hodnocení Světového poháru a vyhrála také tři medaile z mistrovství světa. Již nyní, ve svých 24 letech, patří k nejlepším sportovcům světa a byla nominovaná na cenu Nejlepší americké sportovkyně. Zde se objevuje ve společnosti hvězdných sportovkyň – fotbalové hmězdy Alex Morganové, gymnastky Simony Bilesové a basketbalistky Breanne Stewartové.

Kimová vyhrála na loňském vyhlašování cen ESPY cenu za nejlepší ženskou sportovkyni a nejlepší ženskou americkou olympioničku. Této sezóně však také dominovala, když vyhrála mistrovství světa v disciplíně halfpipe a vyhrála mnoho závodů. Kimová je nominovaná na nejlepší ženskou sportovkyni v disciplíně Action. Dalšími nominovanými jsou lyžařka Kelly Sildaru, snowboardistka Zoi Sadowski-Synnott a surfařka Stephanie Gilmore.

27. ročník ESPY se bude konat 10. července v Microsoft Theatre v Los Angeles. Během předávání cen se předvedou nejlepší sportovci, připomenou se nejvýraznější okamžiky a výkony za poslední rok. Hlasování probíhá na www.espn.com/espys.