Zprávy

České firmy na veletrhu ISPO 2015

Na největším evropském sportovním veletrhu ISPO, který se konal minulý týden v Mnichově se představily také zhruba čtyři desítky českých firem vyrábějících sportovní vybavení. Například značky Gala či Botas zde ukázaly jen malý vzorek své produkce - firma Botas představila běžkařské boty, Gala vystavila volejbalové míče.

Nové kolekce nabídly na veletrhu také módní značky Bushman nebo Horsefeathers. Dále zde bylo možné vidět svetry a čepice firmy Kama, outdoorové oblečení značky Tilak nebo batohy a další vybavení do přírody značky Boll. Své výrobky zde předvedli výrobci lyží Sporten a Lusti či výrobce bruslí Tempish. Na veletrhu se prezentovala i značka Silvini, jejíž reklamní tváří je běžec na lyžích Martin Koukal.

Řada mladých, hlavně outdoorových značek si od účasti na veletrhu slibuje navázání nových kontaktů v zahraničí. Trendem je, že tuzemské značky často stěhují výrobu z Asie zpátky do Česka, při vývozu jim pak pomáhá i kurz naší měny. Sportovní akci v Mnichově podpořila agentura Czech Trade. Firmám pomáhala s přípravami, prostřednictvím grantů spolufinancovala náklady na expozice.

Zdroj: ihned.cz