Zprávy

Podíl v českém Top4sport kupuje německá firma

21. června 2019

Německý 11teamsports  získal 51% podíl v obdobném českém prodejci Topforsport s.r.o. Top4Sport patří k lídrům na trhu v oblasti elektronického obchodu v České republice. Vlastní a spravuje různé online obchody včetně Top4Sport, Top4Football, Top4Running, Top4Fitness a Top4Street. Společnost má zákazníky v České republice, Slovensku, Maďarsku a Rumunsku. V roce 2016 byl jejím hlavním dodavatelem  Nike s podílem 75%, dále Adidas 16% a Puma 9%.

Společnost Topforsport s.r.o. byla založena v roce 2010, začala spolupracovat s firmou Nike a v následujících letech otevírala specializované e- shopy Top4Football, Top4Running a Top4Fitness. Společnost dnes vybavuje více než 200 sportovních klubů, z toho sedm prvoligových fotbalových klubů v České republice a na Slovensku a zaměstnává 100 lidí. Provozuje také kamenné obchody v Praze a v Bratislavě.

Německý eleven teamsports GmbH je velmi silný v e-commerce, ve své databázi má více než 1,5 milionů zákazníků. Společnost provozuje dvacet obchodů, z toho 13 kamenných prodejen má v Německu, 6 v Rakousku a jeden ve Švýcarsku. Je dodavatelem zboží do více než 3500 sportovních klubů. V letošním roce se společnost stala oficiálním partnerem Německé fotbalové asociace. Sídlo firmy je v jihoněmeckém Crailsheimu. Pro firmu pracuje více než 600 osob.