Zprávy

Chelsea zvažuje po dobu rekonstrukce svého stadionu přesun do Wembley

Ze slavných fotbalových londýnských klubů má nový stadion jen Arsenal. Chelsea a Tottenham plánují rekonstrukci. Jako náhradní působiště se nabízí stadion ve Wembley. Chelsea je připravena za roční pronájem zaplatit 11 milionů liber, což je v přepočtu asi 420 milionů korun. Do dočasného azylu by se měla přemístit od sezony 2017/2018. O Wembley má zájem i Tottenham, ale ten nabídl o tři miliony liber nižší částku. O novém působišti Chelsea se má rozhodnout v nejbližších dnech.

Ve Wembley hraje zápasy anglické národní mužstvo, fotbal hostí především v květnu při finálových zápasech Anglického poháru či závěrečných zápasech play off o postup do vyšších soutěží. Příjmy má především z koncertů i zápasů amerického fotbalu.

Pokud by Chelsea s Wembley neuspěla, další možností je stěhování do Twickenhamu, což je národní ragbyový stadion. Z tréninkového centra Chelsea v Cobhamu je to tam ještě blíž než do Wembley. I tak to může být ale problém, Chelsea má totiž spoustu fanoušků v docházkové vzdálenosti od Stamford Bridge a představa, že by měli k zápasu cestovat desítky minut, se jim líbit pravděpodobně nebude.

Projekt nového stadionu Chelsea představila švýcarská společnost Herzog a De Meuron, kapacita se zvýší z 41 tisíc na 60 tisíc diváků, což má například Arsenal. Přestavba by měla stát přibližně 500 milionů liber, čili téměř 20 miliard korun.

Zdroj: idnes.cz