Zprávy

Chill Foundation založila evropskou pobočku

15. listopadu 2020

Nadace Chill Foundation, kterou před 25 lety založila Donna Carpenter a její pozdější manžel Jake Burton Carpenter – majitelé společnosti Burton Snowboards, zřídila pobočku v Curychu. Sem se Donna přestěhovala v roce 2019, aby mohla lépe řídit evropský byznys.

Nadace dosud pomohla 25 000 mladých lidí. Inspiruje mladé lidi mezi 10 a 18 lety boardovým sportem a pomáhá jim ve využití jejich plného potenciálu. Nabízí programy ve 24 městech v deseti zemích světa. Již 13 let provozuje informační programy v evropských zemích, které chce nyní více rozvíjet pomocí Chill Europe. Budou modelovány podle úspěšného severoamerického přístupu, který ztělesňuje nejnovější osvědčené postupy pro pozitivní rozvoj mládeže k budování odolnosti prostřednictvím cílených lekcí a náročných fyzických aktivit.

Vzhledem ke stávajícím opatřením kovidové pandemie bude Chill Europe v příštích dvanácti měsících provozovat pilotní programy v Německu, Švédsku a ve Švýcarsku. Stávající programy v Rakousku, České republice a Itálii budou přezkoumány a znovu spuštěny.

Cílem Chill Europe je provozovat do konce roku 2021 alespoň jeden program v oblasti boardového sportu (snowboard, skateboard, surf, paddleboard) v každém evropském městě, kde organizace působí. Začlenění dalších lokalit k Chill Europe se zvažuje.