Zprávy

Čínská vláda investuje v zemi do rozvoje sportovního byznysu

17. prosince 2019

Čínská vládní sportovní organizace plánuje zřízení investičního fondu na podporu sportovního byznysu. Projekt je nyní ve fázi studie. Cílem je však udělat ze země sportovní velmoc tak, aby se tento průmysl stal jedním z klíčových pilířů tamní ekonomiky.

Vedení organizace, která studii provádí, si je vědomo obrovského potenciálu na sportovním trhu, jehož hodnota je vyčíslena na v přepočtu 425 miliard dolarů, a proto nabádá vládu k vytvoření speciálních podmínek pro přilákání velkých sportovních firem. Investice jsou součástí pětiletého plánu, který se zaměřuje na rozvoj outdoorového a fitness sektoru a zlepšování veřejných stadionů.  

Čína je kandidátskou zemí pro pořádání mistrovství světa ve fotbale v roce 2030, v Pekingu otevřela svou kancelář německá Bundesliga, v roce 2023 se zde koná Asian Cup a poprvé země hostila esportové závody Formule 1.

Spolu s informací o založení fondu se objevila také informace o označení všech národních reprezentací, které po vzoru Spojených států a jejich Team USA ponesou název Team China.