Zprávy

CopenHill zahájil svůj provoz

13. října 2019

V dánském hlavním městě zahájila před několika dny provoz nová umělá sjezdovka, která se nachází na střeše budovy nové spalovny odpadů Amager Resource Center (ARC) využívající technologických inovací v oblasti recyklace odpadů. Spalovna je v provozu od roku 2017 a střechu pronajala nezávislému provozovateli.

Sjezdovka má celkovou délku 450 m se sklonem od 45 do 14%, přičemž horní část je kategorizovaná jako černá sjezdovka. Celkem sjezdovku obsluhují čtyři vleky. Její součástí je i freestylový park, slalomová trať s měřením času a dětská zóna. Na jedné straně sjezdovky je také běžecká trať o délce 490 m s převýšením 85 m a návštěvníkům je k dispozici rovněž nejvyšší umělá lezecká stěna v Severní Evropě s výškou 85 m. Na nejvyšším bodě stavby je také umístěna restaurace podávající dánské speciality, ve spodní části slouží návštěvníkům lyžařské centrum s après-ski barem a půjčovnou a úložištěm lyží.

 CopenHill je vzdálen 6,5 km od centra a je lehce dosažitelný městskou hromadnou dopravou. Další informace najdete zde: www.copenhill.dk.