Zprávy

Crocs prochází tvrdou restrukturalizací

14. září 2018

Americký výrobce obuvi Crocs musí uzavřít téměř 200 prodejen a všechny své továrny. Děje se tak v rámci tvrdých úsporných opatření a restrukturalizace firmy. Cílem je zjednodušit prodej a zlepšit rentabilitu. Firma uzavřela továrnu v Mexiku a plánuje skončit s výrobou i v italské výrobně. Firma veškerou produkci předá třetí straně. Tímto firma popírá informace, které se nedávno objevily v médiích, že značka obuvi Crocs končí.

Restrukturalizace firmy probíhá již od roku 2014. Letos firma uzavřela 28 prodejen z celkových 558, do konce roku má následovat dalších 132. Crocs se chce v budoucnu více zaměřit na internetový prodej, proto zaměstnal také novou finanční ředitelku. Anne Mehlman působila u internetového prodejce Zappos.com patřícímu Amazonu, nyní se vrací do firmy Crocs.

Podle odhadů očekává vedení růst v E-Commerce prodeji ve dvouciferných číslech, velkoobchod poroste mírněji, klesat budou tržby v maloobchodu, a to hlavně díky uzavírání mnoha prodejen. Firma sídlící v coloradském Niwotu vykázala za druhé čtvrteltí roku 2018 růst tržeb o 4,7% na 328 milionů dolarů. Za celý rok 2018 se tržby odhadují ve výši 1,02 miliardy dolarů se ziskem 50 milionů dolarů.