Zprávy

DAINESE bude partnerem střediska Livigno

29. května 2024

Až do konce roku 2026 bude Dainese oficiálním bezpečnostním partnerem italského horského střediska Livigno pro zimní i letní sezónu. Partnerství je součástí širší strategie přítomnosti společnosti Dainese v hlavních alpských střediscích s cílem podpořit sportovní komunitu a být jí nablízku na nejznámějších a nejoblíbenějších místech.

Livigno v horní části údolí Valtellina na hranici mezi Itálií a Švýcarskem je jedno z nejznámějších lyžařských středisek pro milovníky alpského lyžování a povinný průjezd mezi nejikoničtějšími silnicemi a průsmyky pro výlety na motorkách. Pro Dainese je ideálním místem, kde se může ještě více přiblížit komunitě dynamických sportovních nadšenců, zejména lyžařů, horských cyklistů a motorkářů.

V rámci partnerství byla v této lokalitě otevřena nová flagship prodejna Dainese - House of Speed. U otevření nechyběl bývalý italský lyžař Kristian Ghedina. Otevření prodejny 20. května proběhlo u příležitosti letošního Giro d'Italia, které zde končilo 15. a začínalo 16. etapu. Livigno bude také jedním z míst, kde se uskuteční zimní olympijské hry Milano/Cortina 2026.  

Skupina Dainese je světovým lídrem v oblasti ochranných pomůcek a špičkového oblečení pro motocyklový a dynamický sport. Společnost v roce 1972 založil Lino Dainese, sídlí v italské Vicenze. K jejím průkopnickým vynálezům ve světě bezpečnosti a ochrany patří například chránič páteře a první nositelný air-bag pro motocyklisty, vyvinutý ve spolupráci se světovými sportovními šampiony. Skupina zaměstnává více než 1 400 lidí a provozuje výrobní závody v Itálii, Rumunsku, Tunisku a Vietnamu.