Zprávy

Dakine a Gore-Tex věnují rukavice potřebným

13. března 2024

Společnosti Dakine a Gore-Tex představily novou iniciativu nazvanou "Rukavice za rukavice". Projekt odstartoval v roce 2023 darováním více než 2 000 párů rukavic lidem, kteří žijí ve špatných podmínkách a chladnějších oblastech. Nyní má společnost Dakine v plánu rozšířit program do Kanady a Evropy.

Cílem programu, který vybízí k výměně rukavic za nové páry rukavic Dakine s technologií Gore-Tex, je poskytnout teplé rukavice místním útulkům pro bezdomovce, sportovním programům pro mládež, potravinovým bankám a záchranným misím. Jakmile jsou rukavice vyměněny, projdou kontrolou a čištěním a poté jsou znovu distribuovány místní komunitě.

Do roku 2025 plánuje společnost DAKINE učinit z iniciativy GLOVES FOR GLOVES celosvětovou iniciativu a rozšířit možnosti dárcovství přímo na zákazníky. 

DAKINE je značka doplňků a oblečení, která byla založena v roce 1979 na Havaji. Kromě batohů vyrábí cestovní tašky, doplňky, outdoorové oblečení a oblečení pro milovníky outdooru. Jejich vybavení je vyrobeno tak, aby vydrželo několik sezón používání, a to z materiálů, které snižují dopad na životní prostředí.