Zprávy

Dakine má nového vlastníka

2. ledna 2019

Skupina Marquee Brands, kam patří značky Bruno Magli, Ben Sherman a Body Glove, získala do svého portfolia značku Dakine a zároveň uzavřela dlouhodobou spolupráci s JR286, společností vlastnící provozní aktiva Dakine. Ta se stane pro Marque Brands partnerem pro značku Dakine.

Dakine byl založen v roce 1979 v North Shore na ostrově Maui, který je součástí havajských ostrovů. V současnosti sídlí v oregonském Hood River, pobočku má rovněž ve francouzském Annecy. Jaká byla cena za akvizici značky Dakine, není známo.

JR286 působí na trhu výroby, vývoje a distribuce atletického, fitness a outdoorového vybavení a doplňků. Navíc je majitelem licence na produkty ochrany kůže proti slunci Vertra a globálním držitelem licence značek Nike a Hurley pro Severní Ameriku, Evropu, Čínu a Jihovýchodní Asii. V současnosti jsou její tržby 1,5 miliardy dolarů. Jejím sponzorem je investiční společnost Neuberger Berman.

Majitelem Dakine byla do roku 2013 společnost Billabong International, poté byla značka prodána investiční firmě Altamont Capital Partners za 50,3 milionů dolarů. Po roce, kdy Altamont a VF Corporation neuspěly v pokusu převzít celý byznys Billabong, přesunul Dakine svou evropskou centrálu z Hossegoru do Annecy. Cílem přesunu bylo hlavně zlepšení prodejů jeho outdoorového a zimního zboží.