Zprávy

Další pomoc lidem na Ukrajině i uprchlíkům

27. března 2022

Italský výrobce vybavení do hor Karpos věnoval prostředky z projektu na ochranu životního prostředí Help The Mountains na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Jedná se o sumu 50 000 eur. Ta poputuje na pomoc uprchlíkům v regionu Benátsko. V rámci jmenovaného projektu jde jedno procento ročního obratu firmy na řadu aktivit spojených s ochranou životního prostředí a hor, tentokrát se firma rozhodla věnovat tuto částku potřebným.

Na humanitární účely pro Ukrajinu věnovala 1 milion dolarů fotbalová federace FIFA. Ta také poslala Ukrajinské fotbalové asociaci balíčky s první pomocí. Do pomoci se zapojily i další fotbalové subjekty. Premier League přispěla 1 milionem liber, nadace UEFA pro děti věnovala 1 milion eur určeným přímo ukrajinským dětem. FIFA také umožnila přestup ukrajinských hráčů do zahraničních klubů i mimo přestupní období, aby mohli kontinuálně pokračovat ve svých sportovních kariérách. 

Pro rychlejší možnost nalezení nové práce připravila německá iniciativa Händler helfen Händlern portál www.jobaidukraine.com, který zdarma shromažďuje nabídky pracovních míst pro ukrajinské uprchlíky. Ty mohou být ze všech zemí, různých průmyslů i pro nejrůznější pozice.