Zprávy

Decathlon koupil internetového prodejce Alltricks

22. října 2019

Decathlon rozšiřuje své portfolio o firmu Alltricks, což je francouzský internetový prodejce jízdních kol a běžeckého a outdoorového sortimentu a koupil většinový podíl v této firmě. Své podíly prodaly Decathlonu společnosti PartechPartners, EntrepreneurVenture, 123IM, Sonorfi, Financière de la Gommerie. Výše podílů ani prodejní cena nebyly zveřejněny. Další významný podíl v Alltricks vlastní CEO Gary Anssends.

Alltricks sídlí v Montigny-le-Bretonneux nedaleko Paříže a byl založen v roce 2008 firmou Avanis. Stal se důležitým hráčem na francouzském cyklistickém trhu. V roce 2018 dosáhl tento prodejce tržeb 65 milionů eur, v letošním roce by měl jeho obrat překonat hranici 80 milionů eur. Stránky Alltricks fungují v několika jazycích a je možné na nich objednávat zboží s dodávkou do 24 hodin ve Francii, Španělsku, Itálii, Belgii, Německu a Velké Británii. Tržby z těchto trhů však činí jen  15% podíl z celkového obratu. 

Díky akvizici očekává Decathlon růst na francouzském cyklistickém trhu. Tržby Decathlonu rostly na mezinárodní úrovni o 5 %, na domácím trhu poklesly o 5 % na 3,14 miliard eur. To bylo zapříčiněno jednak horší hospodářskou a sociální situací ve Francii, na druhé straně se konalo mnoho restrukturalizačních změn na prodejnách a probíhala změna sortimentu na téměř 100 % vlastních značek. Cyklistický trh byl prvním, kam řetězec  před 40 lety vstoupil, a i dnes patří na tomto poli Decathlon k nejdůležitějším prodejcům.