Zprávy

Decathlon UK využívá pro půjčování systém Rentle

14. června 2023

Finský řetězec s půjčovnami Rentle představil novou spolupráci s firmou Decathlon. Její britská odnož bude nabízet služby půjčovny ve všech svých prodejnách. Jedná se o půjčování kajaků, paddleboardů, kol apod. Podle průzkumu Decathlonu bývá cena jednou z největších překážek pro to, aby si lidé vyzkoušeli nový sport. Způsob půjčení tak umožní Britům objevovat nové aktivity za přijatelné náklady udržitelným způsobem. 

Službu Rentle založili tři přátelé, kteří studovali design služeb na Aalto univerzitě. Inspirací jim byl ne úplně hladký systém půjčování kol v Helsinkách. Jejich prvním zákazníkem byla půjčovna autokaravanů. Zakladatelé Rentle chtěli začít ve finských lyžařských rezortech, s tím, že pokud porozumí tomuto systému, uspějí kdekoli ve světě. Prvním rezortem se stalo Laajavuori v roce 2019. V současnosti jejich systém využívá kolem 20 000 zákazníků ve 40 zemích. Funkčnost systému si zakladatelé stále ověřují a zdokonalují podle zkušeností uživatelů. 

Služby Rentle v současnosti využívají mimo lyžařských středisek, sportovních prodejen také půjčovny oblečení, produktů pro péči o děti, vybavení pro akce nebo například firma Motonet, která půjčuje vše kolem vozidel. Firma Rentle v současnosti zaměstnává 28 lidí.