Zprávy

Deckers těží hlavně z prodeje obuvi Hoka

26. září 2022

Americký obuvnický koncern Deckers Outdoor Corporation profituje v prvním čtvrtletí 2022 (do 30. června) především ze silných výsledků své běžecké značky Hoka. Značka vygenerovala za posledních 12 měsíců v tržbách hranici 1 miliardy dolarů.  Ve jmenovaném prvním čtvrtletí se jednalo o tržby 330 milionů dolarů, což je meziročně o 54,9 %. Nejlépe se značce dařilo v regionu EMEA nebo v Číně. Na základě posledních výsledků zvyšuje koncern také své prognózy na celý rok.

Deckers Outdoor Corporation sídlí v Kalifornii, jako Deckers Brands byl založen již v roce 1973.  Patří k němu také značky Teva, která utržila 59,6 milionů dolarů, a značka Ugg. Ta měla tržby ve výši 207,9 milionů dolarů. Zboží koncernu se prodává ve více než 50 zemích světa.

Značku Hoka, původně s názvem Hoka One One, založili v roce 2009 ve Francii Nicolas Mermoud a Jean-Luc Diar, kteří dříve pracovali ve společnosti Salomon. Jejich záměrem bylo navrhnout boty, se kterými bude lehké běhat v horách. To se jim podařilo s obuví Hoka One One. Její název se váže na maorský výraz, který znamená „létat nad zemí“. Deckers značku kompletně získal v roce 2013, ale již rok předtím se stal majitelem minoritního podílu.