Zprávy

Deník Sport a iSport.cz startují česko-slovenskou Sazka eLEAGUE

10. března 2020

Deník Sport a iSport.cz (mediální dům Czech News Center) spouští v partnerství se společností Sazka historicky největší česko-slovenský projekt v elektronickém sportu Sazka eLEAGUE. Hrát se bude v globálně rozšířených hrách Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. Technické zajištění poskytuje herní agentura Grunex, exkluzivním prodejním partnerem se stal e-shop s elektronikou CZC.cz.

Fanoušci se mohou těšit na celkem 164 streamovaných zápasů, včetně studiových přímých přenosů z jednotlivých kvalifikací, ligových a finálových kol, týmy zase na zajímavé odměny, které v letošním ročníku činí celkem 2,5 milionu korun. Kvalifikace začínají již 14. března a čtyři volné sloty v CS:GO jsou otevřeny všem týmům. Mezi pozvanými týmy do nejvyšší soutěže jsou Brute, Sinners, Sampi a eSuba. Ve hře Dota 2 se v kvalifikacích otevře všech osm slotů.

V průběhu roku bude zároveň spuštěna druhá liga Sazka eLEAGUE Open v obou hrách, z níž se nejlepší týmy mohou probojovat do profesionální ligy Sazka eLEAGUE. Ta je rozdělena do dvou splitů, jarní vyvrcholí o víkendu 6. a 7. června (Counter-Strike) a 13. a 14. června (Dota 2). Grandfinále podzimního splitu se odehraje v rámci veletrhu FOR Games 15. až 18. října.

„Jsme přesvědčeni o tom, že esport a reálný sport budou v blízké budoucnosti stát vedle sebe jako rovnocenní partneři. Náš cíl je proto jasný – vybudovat na česko-slovenské scéně esportové ligy se vším, co lidé znají z reálných ligových soutěží. Se silnými týmy, hvězdami, fanoušky i partnery,“ říká Lukáš Tomek, šéfredaktor Deníku Sport a webu iSport.cz. „S esportem jsme začali už před víc než rokem a ohlas turnajů ve hře FIFA byl velký. Nyní však projekt posouváme na další, ještě vyšší level a jsme velmi rádi, že ruku v ruce s tak významným partnerem, jako je společnost Sazka. Věříme, že naše ligy se pro fanoušky stanou synonymem elektronického sportu.“