Zprávy

Die Toten Hosen podporují Fortunu Düsseldorf již 30 let

10. listopadu 2019

Když se dostal fotbalový klub Fortuna Düsseldorf začátkem nového tisíciletí do finančních problémů, podpořila jej jako hlavní sponzor a sponzor dresů skupina Die Toten Hosen, jejíž členové patřili k velkým fanouškům klubu. Tehdy se stal tento dres s lebkou na prsou kultovním objektem a nejprodávanějším v historii klubu. A protože již dlouho není v prodeji, připravil klub F95 jeho novou edici. K sehnání je ve velikostech S-5 XL za cenu 54,95 eur.

Úzka vazba mezi klubem a hudební skupinou inspirovala ke vzniku i dalších částí kolekce „F95 x DTH: Alles aus Liebe“. V nabídce jsou nově dvě pánská a dámská trička, šály a vlajky, vše s logem „F95 x DTH“, které je vyjádřením svazku klubu a rockové skupiny. Kolekci dotváří ještě doplňky, jako jsou připínací placky, nášivky, tašky, hrnky až třeba obal na iphone. Všechny výrobky jsou k dostání na stránkách klubu. Z každého výrobku jde pevná částka na mládež fotbalového klubu.

Spolupráce klubu se skupinou začala v roce 1989, kdy věnovali členové skupiny klubu jedn marku z každé prodané vstupenky. V roce 2012 obdrželi členové skupiny za své zásluhy čestné členství v klubu.