Zprávy

Discovery kupuje většinový podíl v Play Sports Group

11. ledna 2019

Globální mediální skupina Discovery oznámila nákup 71% podílu ve skupině Play Sports Group (PSG), která stojí za digitálními mediálními značkami Global Cycling Network, Global Mountain Bike Network a Global Triathlon Network. Discovery, kterému patří také Eurosport, by se chtěl stát hlavním médiem pro všechny cyklistické akce v Evropě. Zatím nabízí přenosy ze všech tří Grand Tours, více než 35 závodů UCI World Tour a také z mistrovství světa v cyklistice rovněž pod hlavičkou federace UCI. Ve společnosti PSG má již 20% podíl a to od roku 2017.

PSG bylo založeno v roce 2012, vlastní a provozuje osm cyklistických video kanálů specializujících se na technologie, trénink nebo zákulisí. Jeho videa shlédne každý měsíc přes 45 milionů lidí, k tomu má navíc 5,7 milionů fanoušků na sociálníc sítích a 3,1 milionů lidí dostává jejich newslettery. Během roku 2018 PSG zprovoznilo pět nových mezinárodních kanálů, fanklub, živé vysílání na YouTube a sledování přes Facebook.

Discovery chce spolu s PSG vytvořit novou platformu určenou pro trh příznivců cyklistiky, jehož hodnota se odhaduje na 50 miliard dolarů.