Zprávy

Divácký rekord při tenisovém zápasu

30. listopadu 2019

Zatímco se minulý víkend hrálo v Madridu o titul v Davisově poháru, utkali se při svých čtyřech vzájemných zápasech v Latinské Americe Federer a Zverev, které oba marketingově zastupuje Federerova agentura Team8. Při třetím z řady zápasů, v mexické býčí aréně, sledovalo Federerovo vítězství nad Zverevem 42 517 diváků. To z tohoto zápasu dělá utkání se světovým rekordem v návštěvnosti. Původně bylo v Jižní Americe plánováno pět zápasů, ten v kolumbijské Bogotě však musel být kvůli politické situaci zrušen. Další zápasy se konaly v ekvádorském Quitu, v Santiago de Chile a v Buenos Aires.

Dosavadní rekord v návštěvnosti  držely Kim Clijstersová a Serena Williamsová, na jejichž utkání se v Belgii přišlo podívat 35 681 diváků. Největší, čistě tenisový stadion stojí v New Yorku. Na Arthur Ashe stadion, kde se hraje US Open, se vejde 22 547 diváků.

Federer ještě před mexickým zápasem prohlásil, že chce v únoru stanovit nový rekord, a to při zápase proti Rafaelu Nadalovi v Kapském městě. Tam by rád přilákal 55 tisíc lidí.