Zprávy

Do rodiny Hummel přibyly dvě nové značky

21. ledna 2020

Hummel pokračuje v růstu a získal dvě dánské značky Newline a HALO, které patří do Performance Group Scandinavia. Dlouhodobým cílem firmy je dosáhnout v roce 2023 obratu ve výši 2 miliard DKK. Ambiciózní plány firmy podtrhují i další iniciativy ve prospěch stanovených cílů. Firma založila pobočku v Číně, USA a v Indii, působí také na nejdůležitějších evropských trzích.

Její hlavní oblasti zájmu jsou týmové sporty a trénink, nyní se k nim díky novým akvizicím přidává i běh. Dříve se značka hummel zaměřovala z týmových sportů na házenou a fotbal, v poslední době se její pozornost upírá také na designové vybavení pro rostoucí tréninkový segment, nyní na velmi atraktivní běžecké vybavení.

Podle CEO firmy Allana Vad Nielsena udělal Hummel akvizicí dvou silných dánských značek velmi důležitý strategický krok na cestě k tomu, aby se stal viditelným mezinárodním hráčem na trhu s běžeckým a tréninkovým zbožím. Považuje obě za velmi dobré doplnění k existujícímu portfoliu firmy a těší se z toho, že zákazníci a partneři budou mít jedinečnou příležitost k nákupu z nabídky širšího produktového portfolia.

Za rok 2019 očekává vedení firmy nejvyšší tržby v historii, jejím dalším plánem je pokračování digitalizace i internacionalizace. Obě nové značky se stanou pevnou součástí mezinárodních poboček i centrály v dánském Aarhusu. 

Značka Carite, která rovněž patří do Performance Group (od roku 2016), není do transakce započítána. Hodnota akvizice není po dohodě obou stran zveřejněna.

Hummel je dánská firma založená v roce 1923. V současnosti je v soukromém vlastnictví a součástí Thornico Group. Zakladatelem značky Newline byl v roce 1981 Helge Petersen, profesionální voják, který začínal výrobou funkčního běžeckého vybavení z materiálu používaného na výrobu padáků. Jako dlouholetý běžec vytvářel inovativní kolekci funkčních produktů zaměřených na detail a pohodlí. I značku Halo založil Petersen, její výrobky jsou inspirovány vybavením pro parašutisty a dosud testovány vojáky ze speciálních sil Dánska.